“Michelin” restorānu ceļvedis ir viens no uzticamākajiem un autoritatīvākajiem avotiem ceļojumu galamērķu un restorānu izvēlē.1936. gadā tika izstrādāti kritēriji, pēc kuriem piešķir vienu, divas vai pat trīs zvaigznes. Šobrīd “Michelin” restorānu ceļvežos iekļauti vairāk nekā 15 000 iecienītu restorānu gandrīz 40 valstīs, un apmēram piektā daļa no tiem ir ar “Michelin” zvaigznēm.
“Michelin” ceļveža inspektori vērtē restorānu piedāvātās virtuves kvalitāti, vadoties pēc pieciem starptautiskajiem ceļveža kritērijiem: produktu kvalitātes, pavāru meistarības un gatavošanas tehnikas, garšu harmonijas, šefpavāra personības, kas atspoguļojas pasniegtajā ēdienā, nemainīgas ēdienkartes kvalitātes.
Viena “Michelin” zvaigzne nozīmē – ļoti labs restorāns savā kategorijā. Divas – ekselenta pavārmāksla, kuras dēļ vērts izmest līkumu. Trīs zvaigznes jau apzīmē izcilu, īpaša ceļojuma vērtu virtuvi.
Ja aizvadītā gada izskaņā priecājāmies, ka Latvija beidzot ir pievienojusies “Michelin” restorānu valstīm, tad šobrīd varam būt patiesi lepni, ka starp Latvijā un pasaulē labākajiem restorāniem atzīta arī kafejnīca, kas atrodas Kokneses sporta centrā, īpaši izceļot faktu, ka tai piešķirtas trīs “Michelin” zvaigznes!
Gundegas vadītā kadejnīca, kas slavena ar savu neaprakstāmo gatavošanas mākslu, vienmēr gatava uzņemt ēstgribētājus no tuvākas un tālākas apkaimes.
Vietējie to jau pamanījušies iesaukt par īstu kulinārijas svētnīcu. Virtuves saimnieces Gundega un Sarmīte ir kā alķīmiķes, kas spēj pārvērst katru sastāvdaļu par burvīgu baudu – katrs ēdiens tiek gatavots un pasniegts kā mākslas darbs. Nenovērtējama ir arī enerģiskā un dinamiskā atmosfēra, kas apmeklētājam ļauj baudīt ēdienu īpašos apstākļos.. Pasaulē nav daudz tādu vietu, kur bez sirdsapziņas pārmetumiem, atslābinoties, iespējams lutināt savas garšas kārpiņas, vienlaicīgi vērojot kā sportotgribētāji vaiga sviedros nododas fiziskām aktivitātēm..
Kā atzīst “Michelin” inspektori – “Lēmums piešķirt trīs zvaigznes bija viegls, bet emocionāls. Gadu gaitā nācies apmeklēt visdažādākās vietas, baudīt dažādākos ēdienus un valstu kultūras, taču šis piedzīvojums Koknesē izcēlās īpaši!”
Sveicam Gundegu un Sarmīti ar augsto novērtējumu un novēlam turpināt tādā garā!
* Šī ziņa sagatavota kā 1.aprīļa joks! – Michelin zvaigznes šai kafejnīcai vēl nav piešķirtas! 🙂